פחד וחרדה מלידה במהלך הריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

23/01/2020 | 01:14 | מאת: אנה

שלום רב ,אני בהריון שבוע שמונה,יש ילדים, נשואה.מהתחלת הריון אני בחרדה ו פחד מלידה.יש לי מחשבות חוזרות שיקרה לי משהו או שאני אמות בלידה , מ הסיכונים אפשריים ,למרות שאני ידעת שחלק מהם נדירים.אולי זה נובע מהלידה קודמת טראומטית .לא יכולה לא לחשוב על זה ונכנסת עוד עמוק לזה,בעלי מנסה לתמוך אבל זה לא עוזר לי. מאוד רוצה לדעת איפה אני יכולה לקבל עזרה,תודה מראש.

26/01/2020 | 14:05 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב לאחר לידה שנחוותה כטראומטית יכולים להתפתח מגוון מצביםכגון פחד משני מלידה או תסמונת פוסט טראומטית. ניתן לפנות למרפאות ציבוריות לבריאות נפש האישה (למשל באיכילוב או דרך קופת החולים במרפאות מסוימות) או למטפלים פרטיים העוסקים בתחום בריאות נפש האישה, על מנת לבצע אבחנה של המצב ולקבל טיפול מתאים. הטיפול הינו בד"כ טיפול פסיכותראפי שאופיו נקבע על פי התסמינים המטרידים את האישה. בברכה דר' גבי אייזנברג רומנו

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה