לחץ נפשי בהריון.....

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

19/01/2020 | 10:16 | מאת: תמר

אני בהריון שבוע 7, האם לחץ נפשי במהלך ההריון פוגע בתקינות ההריון או בהתנהגות של התינוק בהמשך?....

26/01/2020 | 14:00 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב האמירה "לחץ נפשי" יכולה להתפרש בדרכים שונות וקשה לכמת את עוצמת הקושי מתוך דברייך. באופן כללי, התפתחותו של העובר תלויה במצבה היציב של האם הן מבחינה גופנית והן מבחינה נפשית מאחר והתינוק חשוף להפרשות מוליכים עצביים והורמונים שונים על יד האם כמו גם להתנהגות הבריאות שלה (למשל עישון בהריון או אכילה לא מאוזנת) המושפעת ממצבי "לחץ". במידה ומדובר בתופעה מתמשכת רצוי להוועץ באיש מקצוע על מנת להגיע לאבחנה נכונה ולשקול דרכי טיפול שונות. בברכה דר' גבי אייזנברג רומנו

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה