פחד וחרדה מהיריון ולידה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

02/09/2019 | 12:46 | מאת: ענבל

שלום, אני בת 35 נשואה מזה כמה שנים לבעל מקסים. בשנה וחצי האחרונות עלה הנושא של היריון והבאת ילדים להרחבת המשפחה. כחלק מהתהליך קיבלתי מרשם לחומצה פולית מהרופאה שלי ואת ברכת הדרך.. אבל מאז אני נמנעת מלקיים יחסים עם בעלי וגם כשמגיעה ההזדמנות בחודש אני נתקפת פחד ובכי מהרעיון על היריון. הפחד הזה היה טבוע בי כבר שנים, מהתהליך עצמו ועוד יותר מלחיצה אותי המחשבה על לידה. כרגע אנחנו במשבר ולא יודעים איך להתמודד עם הפחד שלי ואם זה משהו שיכול להרוס את הנישואין. אשמח לדעת לאן לפנות כדי לטפל בבעיה

05/09/2019 | 13:00 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום רב המצב שאת מתארת הינו מוכר ומכונה טוקופוביה (פחד מהריון ולידה), הטיפול בו הוא בד"כ בעזרת טיפול פסיכותרפי(שיחתי), המתבצע על ידי אנשי בריאות הנפש המתמחים בבריאות האישה. ניתן לפנות למרפאות בריאות נפש האישה במגזר הציבורי או במגזר הפרטי לאבחון וטיפול. בהצלחה

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה