הריון והתקפי חרדה.....

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

22/09/2018 | 13:17 | מאת: מדלן

שלום, אני מטופלת מזה 9 שנים בכדורים עקב הפרעת חרדה, כיום נוטלת 60 מג פלוטין ו 150 מג סרקוואל. הייתי בהריון לפני כשנתיים, נטלתי תרופות אחרות אז אבל הכל עבר תקין. איני זוכרת ומתכננת הריון נוסף, אז רציתי לשאול האם התקף חרדה בזמן הריון מסוכן לעובר? בנוסף, מניסיונך היית מחליפה את הפלוטין? כי לפי מה שהבנתי אני במקסימום מינון של התרופה ובמצב החמרה לא יהיה ניתן לעשות משהו אלא רק החלפה של הכדורים. מנסיון המעבר בין הכדורים זו תקופה לא פשוטה עבורי. תודה

02/10/2018 | 13:45 | מאת: ד"ר גבי אייזנברג רומנו

שלום רב רמות חרדה מוגברות לאורך ההריון,אינן רצויות ולכן יש חשיבות גבוהה לאיזון התסמינים טרם ההריון. איני יכולה להמליץ ללא היכרות לגבי טיפול תרופתי זה או אחר ובנושא זה כדאי להוועץ ברופא המטפל. באופן עקרוני,אין נטיה להחליף טיפול בו מסתייעת האישה .במידה וחלה החמרה במהלך ההריון ישנה אפשרות, כפי שציינת להחלפה או לשילוב תרופות. מאחר וכפי שציינת את נוטלת במקביל seroquel , ניתן יהיה להעזר בתרופה זו בכדי להפחית את עוצמת החרדה במקרה של החמרה. בכל מקרה ממליצה על מעקב פסיכיאטרי על מנת שניתן יהיה לקבל החלטות מושכלות ולא בדוחק. בהצלחה

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה