הריון וחרדה.........

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

12/02/2018 | 12:30 | מאת: נועה

היי אני בת 32, סובלת כבר 13 שנה מחרדות. לפני חצי שנה הפסקתי ליטול כדורים וכעת מאד קשה לי עקב משבר שחוויתי. אני רוצה להכנס להריון בקרוב, אשמח אם תוכלי להמליץ לי על כדור לחרדה שהוא "הרע במיעוטו"... הכי פחות מזיק... והכי מומלץ לנשים בהריון ובנוסף אשמח לדעת אם יש דרכים לעבור הריון ללא טיפול תרופתי, אם יש התקפי חרדה קשים על בסיס יומי. תודה

25/02/2018 | 13:10 | מאת: ד"ר גבי אייזנברג רומנו

שלום רב תרופות מסוג SSRI, הן קבוצת התרופות בהן בד"כ משתמשים במהלך הריון מאחר ויש גוף ידע גדול יחסית לגבי השפעת התרופה על העובר וההנקה. כמו כן יש תרופות להרגעה, הניתנות באופן נקודתי (במידה ומדובר בהתקפים ספורדיים).עם זאת על מנת להתאים טיפול לאדם ספציפי, יש לפנות לפסיכיאטר. מוטב להבין את דרכי הטיפול האפשריות והשלכותיהן על העובר. בהחלט יש אפשרויות טיפול מעבר לתרופות הכוללות סוגים שונים של טיפולים פסיכולוגים, הניתנים במסגרות ציבוריות ופרטיות. בהצלחה דר' גבי אייזנברג רומנו

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה