חרדה בהריון בשבוע 35

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

07/09/2017 | 11:36 | מאת: אריאל

שלום רב, בעברי, עוד לפני ההריון, הייתי סובלת מהתקפי חרדה שהיו מתבטאים בדופק ונשימה מהירים, הקאות רעידות ובכי. ההתקפים היו קורים ב-90% במהלך המראה בטיסה, ובשאר הפעמים כל פעם מסיבה אחרת. לאחר כמה פעמים כאלה התחלתי להיות מטופלת באלפרליד רק כאשר יש לי התקף חרדה או לפני טיסה (סיימתי קופסא של 30 כדורים תוך יותר משנה). עכשיו בהריון באופן מוזר (כי בכל מקום קראתי שהריון מגביר חרדות) אני מרגישה הרבה יותר טוב. דברים שהלחיצו אותי פתאום מלחיצים הרבה פחות ואפילו טסתי בשבוע 24 ללא אלפרליד וללא התקף חרדה. עם זאת, בשבועיים האחרונים הופיעה לי תופעה חדשה. אני כרגע בשבוע 35 ותודה לאל מהלך ההריון תקין לחלוטין. אני סופרת תנועות עובר כמו שמבקשים והכל היה עד עכשיו בסדר, רק שמספר פעמים קרה לי שאני מתעוררת באמצע הלילה (בגלל כאבי אגן או צורך ללכת לשירותים או צרבת או כל סיבה אחרת) ואם אני לא מרגישה מייד את העובר אני פשוט נכנסת להיסטריה. אני מרגישה שהמחשבות שלי לא הכי הגיוניות כי הרגע התעוררתי משינה אבל המחשבה הראשונה שעולה לי היא שהעובר מת וברגע שחשבתי אותה אני לא מצליחה להתנתק ממנה ואז מתחילה עם התקף חרדה שאני לא מצליחה להשתלט עליו. זה קורה לי אך ורק בלילה אך כמובן גם אחרי שההתקף עובר ואחרי שלבסוף אני כן מרגישה את העובר כבר קשה לי מאוד להירגע לגמרי ולהירדם. האם יש משהו שאוכל לעשות כדי לשפר את המצב? זה לא קורה בכל לילה כי הרבה פעמים אני מרגישה אותו מייד כשאני מתעוררת אבל כשזה כן קורה זה נורא. לא כל כך הייתי רוצה להתחיל טיפול תרופתי בשלב כ"כ מאוחר של ההריון. האם יש משהו אחר שאפשר לנסות? או פשוט לנסות לשרוד עד הסוף? תודה רבה אריאל

10/09/2017 | 14:32 | מאת: ד"ר גבי אייזנברג רומנו

שלום אריאל מציעה לך לפנות לאיש מקצוע בתחום בריאות הנפש של האישה ולהוועץ. במסגרת זאת תוכלי להבין את המקור לחרדה ולהחשף לטכניקות הרגעה שונות (שאינן תרופתיות) היכולות להקל על תחושותייך. לא מציעה להשאיר את הדברים כפי שהם ו"לשרוד" מאחר ואין לדעת באיזה שבוע תלדי והתחושה שאת מתארת קשה . בהצלחה דר' גבי אייזנברג רומנו

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה