חרדה מלידה - אודה לעזרה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

05/09/2017 | 20:39 | מאת: דנה

שלום, אני בת 36, כעת בשבוע 34 , הריון רביעי. יש לי ילד אחד. הריון ראשון הסתיים בלידה מוקדמת של תאומים בשבוע 22 ולאחר לידת בני עברתי הפלה בשבוע 11 שהיתה גם היא טראומטית עבורי מאחר ונאלצתי לעבור גרידת חירום. יש לציין כי אני סובלת מחרדות שנים רבות ומטופלת בציפרלקס גם במהלך ההריונות. ההריון הנוכחי הושג לאחר טיפולים. בשבועות האחרונים אני מלאת חרדות, אם זה לבריאותו של העובר, פחד שמשהו יקרה לי במהלך הלידה, חשש מניתוח קיסרי (העובר עדיין לא התהפך) ועוד. דווקא מלידה כואבת אני לא חוששת. האם התחושות הללו תקינות? מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לעצמי? חשוב לי לציין כי אני ממשיכה ללכת לעבודה ומתפקדת כרגיל אבל בפנים לא טוב לי ואני מאוד חרדה. אודה לעזרתך

10/09/2017 | 14:24 | מאת: ד"ר גבי אייזנברג רומנו

שלום דנה חרדות נפוצות במהלך ההריון, השאלה היא מה תדירות הופעתן ועוצמתן. ממליצה לפנות לאיש מקצוע העוסק בבריאות הנפש של האישה ולהבדק. ישנן דרכים רבות שניתן להעזר בהן להפחתת החרדה בין אם מדובר בהתאמת המינון התרופתי (לעיתים לארוך ההריון יש שינוי בתגובה לטיפול ויש לבצע התאמות) או טיפול שיחתי. ניתן לפנות למרפאות ציבוריות או מסגרות פרטיות על פי בחירתך. בהצלחה דר' גבי אייזנברג רומנו

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה