רוצה לכתוב

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

21/11/2004 | 07:32 | מאת: הילה

שלום הבת שלי בת 4 ומראה את כל הסימנים שהיא רוצה לכתוב היא יושבת שעות ואני לא מגזימה ומנסה לכתוב אותיות או שהיא מביאה לי מכתבים שיהא שירבטה אבל כשאני מנסה להראות לה איך לכתוב את השם שלה היא ממש מתנגדת ואני לא מבינה את השינוי הזה פעם היא רוצה שאני אראה לה ופעם היא פשוט מסרבת למה מה עושים הילה

21/11/2004 | 10:19 | מאת: adi

הילה שלום, לדעתי אל תתקני אותה. יש זמן לזה. תתפעלי ממה שהיא עושה. מקווה שעזרתי, עדי

21/11/2004 | 10:51 | מאת: אחת

הנה היא: http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Article/xID/3242/xCT/49 מענין לקרוא.

21/11/2004 | 14:06 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים הילה. "אחת" הפנתה אותך לכתבה מאוד מעניינת וממצה לדעתי. אני רוצה להוסיף ולחדד דבר אחד,(מכיוון שאני לא מגיעה מתחום החינוך אלא מהתחום הרגשי מרבית תשובותי שמות וישימו דגש על החלק הזה) להיות ילד זה דבר נפלא שלצערנו עובר נורא מהר.חלק מלהיות ילד זה לא לדעת דברים ,זה להתנסות בפעם הראשונה להכשל ולהצליח,בקצב שלי !!!. זה נהדר שהילדה שלך מראה עניין בכתיבה אבל בין לגלות עניין ו"לשחק בלכתוב" לבין לכתוב באמת יש הבדל גדול. המשחק הזה הוא מעיין הכנה,התנסות,חלק מתהליך ההבשלה לקראת הכתיבה עצמה. הרבה מאוד פעמים בחיים התהליך לא פחות חשוב מהתוצאה. ילדים חייבים לחוות תהליך על מנת שיגיעו לבשלות באותו התחום. לכן,אני ממליצה לתת לה להתקדם בקצב שלה.כמובן לעודד,לתת גירויים,לחזק.. אבל לא למהר,מהסיבה הפשוטה שהיא יכולה לחוות את זה כלחץ או דרישה לעמוד באיזשהם קריטריונים ואז לגלות אנטיות לכל הנושא. כרגע כל הכיף מבחינתה שזה בא ממנה והיא שולטת הן בתכנים והן בקצב. מקווה שעזרתי, מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות