ילד בן 5

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

02/12/2004 | 22:14 | מאת: א.ל

יש לי ילד בן חמש, שלאחרונה התחיל לשחק בפי הטבעת אני יודעת שזה הגיל וזה בסדר, אבל האזור הוא אזור לא נקי והוא לא מקפיד לשטוף ידיים ואח"כ נוגע בדברים או באחותו הקטנה, בנוסך הוא מנסה לפעמים להכניס דברים לפי הטבעת וזה כבר מוסכן , ניסיתי לדבר איתו ולהסביר לו שאני מבינה שזה נעים לו אבל זה מסוכן ולא נקי, מה לדעתך אני צריכה לעשות?

04/12/2004 | 10:55 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב. את מתארת מצב שבו ילדך לשלם העינוג של עצמו מפריע לסביבה ומסכן את עצמו. כמובן שעינוג עצמי,הכרת הגוף... אלה דברים מקובלים ומבורכים.העניין הוא שחייבים לשים את הגבול כך שלא הסביבה ולא הוא עצמו יפגעו. איך? בדיוק כמו ששמת בעבר גבול ולימדת חוקים בנושאים אחרים שהיוו סכנה (ריצה לכביש,משחק עם סכין,קפיצה ממקומות מסוכנים...) או שהיו קשורים להגיינה (שטיפת ידיים לפני האוכל,שטיפת ידיים לאחר יציאה משרותים,חפיפת הראש...). להבהיר שזה בסדר גמור להנות מהגוף שלו ואת מקבלת את זה אבל בשום אופן לא מרשה להחדיר חפצים וכו'. למרות הנושא הרגיש אני לא רואה הבדל גדול בין הצבת גבול בנושא הזה לבין שאר הצבת הגבולות בחינוך ילדים. במידה שיש לך עוד שאלות,אשמח לענות. שבת שלום, מור.

05/12/2004 | 15:13 | מאת: א.ל.

ניסתי להסביר לו לדבר איתו גם בעלי ניסה ונראה כאילו הוא לא מפנים את הנושא או בוחר להתעלם האם יש דרך אחרת להסביר לו את הנושא.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות