גמילה מחיתולים לגבי ילד בן שנתיים ו-10 ח'

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

01/08/2016 | 21:48 | מאת: ענת

שלום, יש לי ילד בן שנתיים ו-10 חודשים, שכבר כמה חודשים הוא גמול מחיתולים לגבי פיפי (חוץ מהלילה) . לגבי קקי יש קושי - לפני כמה חודשים הושבנו אותו על ישבנון ומיד ירד, מאז לא רצה לשמוע על זה יותר וחיבב יותר את הסיר. היו פעמים בודדות שהוא התיישב על הסיר אבל במקרה הטוב יצא פיפי. חוץ מזה הוא מתאפק - זה הגיע אפילו ל3 ימים בלי קקי ועם כאבי בטן - כי פוחד לעשות אפילו בחיתול. היו פעמים שראיתי שהוא מתחיל לעשות בחיתול ואז עוצר את עצמו מתוך פחד. גם לגבי פיפי הוא מתאפק בגן ואז יוצא שבבית הוא עושה הרבה פעמים פיפי. מה שאנחנו עושים בינתיים אנחנו מקריאים לו מדי כמה שבועות סיפור על גמילה מחיתול בעניין קקי, ולא מדברים על זה. אומרים תודה שהוא מסכים לעשות בחיתול.... ;) בשבועות האחרונים הוא כבר לא עושה בגן וזה ברור שהוא מתאפק שם, בד"כ הוא עושה בערב לפני השינה, שוב בצורה איטית וזהירה אך לא מבטא חרדה או פחד - עושה קצת, מחליפים לו, עושה אח"כ עוד קצת ושוב מחליפים- זה עלול לקחת עד שעה (!) עד שמסיים ונרדם (בסביבות 21.15!!). בד"כ הוא עושה גם בערב לפני השינה וגם בבוקר כשקם. גם זה מצביע על האיפוק. כבר בערך חצי שנה שהוא פוחד ומתאפק . איך אפשר לעזור לו? אני לא רואה אותנו משפחה סטרילית , הוא לא פוחד להתלכלך באופן כללי, אבל הוא כן שם לב ומראה שהתלכלך, נרטב וכו'. ומתי כדאי להתחיל לשים תחתונים ללילה במקרה שלו? תודה מראש!

שלום לך ענת, אכן , רואים שהבן שלך רוצה לשמור על שליטה. הוא עושה את הקקי בקצב שלו, בזמן שלו בתדירות שלו. השאלה מדוע הוא שומר כל כך על השליטה שלו. האם הצורך הזה בשליטה הוא נושא בבית , בין ההורים, או בין ההורים לבין הילדים. או בין הילדים לבין עצמם. מה את חושבת? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות