הצטרפות למפגש עם הבת

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

11/07/2016 | 18:08 | מאת: דנה

שלום רב, חברי ואני הבאנו יחד לעולם את ביתנו בהורות משותפת. הקטנה שלנו בת שנה וחצי ואנחנו מסתדרים מצוין. הקטנה ישנה אצלו פעמיים בשבוע, שני ורביעי, והחל מחודש ספטמבר גם כל סופשבע שני. אדגיש כי אנחנו נפגשים גם בסופישבוע בארוחות משפחתיות ומשתדלים להעביר גם זמן שלושתינו ביחד כמשפחה, נסיעות משותפות וכדומה. השאלה שלי נוגעת להצטרפות שלי לימים בהם הקטנה ישנה אצל אבא שלה. האם הצטרפות שלי למפגש תבלבל אותה? תעציב אותה כי בסוף אני הולכת? או שהיא תשמח לראות אותי ושנהיה כל המשפחה ביחד? תודה רבה :-)

שלום דנה, אני חושב שהילדים זקוקים לראות את אבא ואמא ככל האפשר ביחד. ילדים שגדלים בבתים נפרדים עוברים תהליך של כאב לאחר ההבנה שההורים לא יכולים לחיות ביחד. אם אתם חושבים שיש סיכוי שאולי תחיו ביחד, שני ההורים, אז כדאי לדעתי שתהיו אחד אצל השני. אבל אם יש מניעה לכך אז אולי לא כדאי. אז הבת שלכם תקבל את המבנה הזה כמציאות אליה היא נולדה והכאב הנפשי שלה לא יהיה גדול, לדעתי. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות