בן 6 שמבקש מבנות בגן להראות לו את איבר המין

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

23/03/2016 | 22:37 | מאת: אמא מודאגת

יש לי ילד בן 6, חברותי ואהוב. לפני כחודש הוא ביקש מילדה בגן להראות לו את איבר המין והיא ניגשה לגננת. לאחר כחודש הוא ביקש ממנה שוב שהיא תראה לו והוא יראה לה וזה אכן קרה וראתה אותם הסייעת. הסברנו לו שמדובר באזור אישי ולכל אחד יש איבר מין שונה (בנית ובנות) קנינו לו בובה והוא קיבל עונש בגן לא לצאת לחצר במשך שבוע. כלומר הבין שזה אסור אך קיבל מענה לכל שאלה שהיתה לו. היום שוב פנתה אלי אמא בטענה כי הוא ביקש מבתה (ילדה אחרת) להראות לו את איבר המין והיא הראתה לו. שאלתי אותו מה הסיבה והוא ענה שהוא רוצה לראות איך זה נראה ומאיפה יוצא הפיפי. בגלל שמדובר כבר בשני מקרים שונים ובגלל שהסברנו לו על כך והוא קיבל עונש והבין שזה אסור אני אבודה. לא רוצה שיווצרו לו בעיות בגן ואני רוצה לעזור לו. מה ניתן לעשות? האם כדאי לפנות ליעוץ \ טיפול פסיכולוגי? תודה אמא מודאגת

שלום לך, אכן זה מדאיג. חשוב לדאוג לזה שהגננות יצפו בו כדי שלא יעשו מעשים מיניים. הסקרנות שלו טבעית בעיני. לא צריך להעניש אותו על הסקרנות הזו. הוא יקשר ענישה עם מיניות. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות