אוננות ילדים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

15/12/2015 | 00:19 | מאת: סבתה

נכדתי בת החמש בכל זמן פנוי מאוננת. שהיתה קטנה בת מספר חודשים ראו שהיא נרדמת תוך כדי אוננות עם כרית או ושמיכה. זה נמשך עד היום. ידוע לי שאוננות אצל ילדים זה דבר טבעי. גם אני גידלתי ילדים וטעפלתי שנים בילדים אחרים כמטפלת. נראה שהתדירות והעוצה היא מוגזמת. יש עצה?

שלום לך, מה הכוונה שהיא מאוננת עם כרית או שמיכה? אהוד גלבוע

22/12/2015 | 03:56 | מאת: סבתא

נכון עם כרית או סמיכה - בעיקר לפני השינה - אבל גם במשך היום וגם בהמבטיה. אני גידלתי ילדים ונכדים גם עבדתי עם פעוטים. ראיתי אוננות ילדים. אף פעם לא ראיתי בתדירות כל כך גבוהה

22/12/2015 | 04:00 | מאת: יעל

מכירה את התופעה. בני בן החמש וחצי מרבה לגעת ולשחק באיבר המין. בעיני זו התנהגות טבעית - הוא גילה את האיבר החדש וההנאה בנגיעה בו וזה מסקרן וגורם לחקירה חוזרת. אגב, לא כל נגיעה היא אוננות. לעיתים אני שמה לב לניסיונות שלו להתחכך בפריטים שונים - וילון עם מרקם מעניין, וגם שמיכה וכרית כמו שתיארת. מאמינה שזו פשוט בדיקה של מה מרגיש נעים במגע "איתו" ומה לא. בכל מקרה, נכון לעכשיו אני לא מודאגת, זה מרגיש לי מאוד נפוץ והגיוני. מאמינה שזה רק שלב, ואם לא יעבור תוך תקופה קצרה - נשקול שיחה איתו לגבי העניין, כך שידע שלפחות זה משהו שכדאי לעשות לבד ולא לידנו.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות