ילד בן שנה ועשר לא מקשיב ומרביץ

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

20/08/2014 | 23:29 | מאת: R

יש לי שלושה ילדים בת בגיל 10 כמעט, בן בגיל שבע כמעט והקטן בן שנה ועשר. לאחרונה הקטן בן שנה ועשר הפסיק להקשיב ועושה ,מה שהוא רוצה" אם הוא נוגע במשהו ואני אומרת "אסור" או "תחזיר בבקשה" הוא מתעלם או צוחק, פרט לכך כשמשהו לא נראה לו הוא סוטר לי או מושך לי בשיער, מה לעשות? איך אפשר "לחנך" אותו?

שלום לך, בנך לקראת גיל של שנתיים. זה גיל שהם רוצים להרגיש את העצמאות שלהם. לכן הוא מתנגד למה שאת אומרת לו. חשוב לא להגדיר את הילד כשלילי ככל האפשר. את מה שהוא עושה כדאי לראות כניסיונות להיות עצמאי ולכוון אותו כל הזמן תוך התעמתות מינמלית. כמובן חשוב שלא יפגע בה פיזית. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות