יחס של ניכור מצד בת 3.5 לאביה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

15/08/2014 | 09:03 | מאת: עודד

אני אב גרוש לילדה בת 3.5, מתגורר רחוק מגרושתי ומבתי, במסגרת הסדרי ראייה אני רואה את ילדתי אחת לשבוע, ואחת לשבועיים לוקח אותה אל בית הורי, שם היא מקבלת יחס חם ואוהב מכולנו, לאחרונה בעת שאני בא להוציא אותה מהגן היא מגרשת אותי ואומרת שרוצה רק את אמא, אני רוצה לציין שאני משתדל תמיד למלא את רצונה, מעניק לה חום ואהבה, אך כמו שציינתי אני זוכה ליחס של דחיה, שאלתי היא האם ילדה בגיל זה יכולה כבר לפתח יחס של ניכור לאביה באופן עצמי או שיש איזו השפעה חיצונית מצד אימה למשל, אני יודע כי אילולא הסדרי הראייה מבית המשפט לא הייתה גרושתי מאפשרת לי לראות את הילדה, וזאת למרות שאני מעביר מזונות בזמן, והיא יודעת כמה מאמץ אני משקיע ביום שאני מגיע לביקור הילדה, אני משכים ב- 4 לפנות בוקר לעבודה, ומשם נוסע רחוק כדי לפגוש את הילדה, כיש לילדה אירועים בגן אני מקפיד להגיע ולהשתתף.

שלום עודד, קשה לדעת האם הרגש הזה מגיע מהבת עצמה או שהיא קולטת אותו מהאמא שלה. מה שחשוב שאתה תמשיך להיות עיקבי ולא תכעס עליה גם כאשר היא מתנהגת בצורה כזו. אני מקווה שככל שהיא תגדל היא תקבל את המצב הזה באופן יותר חיובי. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות