הסתה של ילד להורים גרושים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

09/06/2014 | 23:31 | מאת: עינת

שלום רב, יש לי ילד יחיד בן כ-5 שהנו ילד להורים גרושים. הגרוש שלי נוהג בעקביות להסית את הילד נגדי, אם בעבר זה נאמר מפורשות על ידיו לילד שאמא רעה, היום זה נעשה בעקיפין ע"י אמירות שמהם יובן כי אני לא בסדר. כמו אתה לא הולך איתי להופעה כי אתה צריך לחזור לאמא. אני מצידי לא נוהגת להסית את הילד נגד אביו, אלא להפך מעודדת ותומכת שילך אליו. הילד רק בן 5, אין זה ראוי שאביו יהפכו לכלי מלחמה, איך יהיה נכון מצידי להתמודד עם הבעיה? האבא פגע בי וממשיך לפגוע בי בדרך זו של הסתה, האם בדברי אל בני עלי להגיד את האמת על אבא שפגע ופוגע בי? באיזה איש מקצוע נכון להעזר בסיטואציה זו מטפל משפחתי? פסיכולוג עבור הילד? אודה לעצות בעניין.

שלום עינת, אני הייתי מציע שתפני להדרכת הורים אצל פסיכולוג קליני , או פסיכולוג חינוכי. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות