יותר מדי אהבה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

02/02/2014 | 22:26 | מאת: אביב

שלום, רציתי לקבל ייעוץ בעיניין היחסים שלי ושל הוריי. אני בן 24, ילד יחיד למשפחה נורמטיבית, אנחנו גרים שלושתנו באותה דירה, לכל אחד העיסוקים שלו, אך יש לי בעיה שאני מרגיש שהם מרעיפים עליי יותר מדי אהבה, זה בא לידי ביטוי בכך שאני שואל שאלה פשוטה (אם יש אוכל במקרר לדוג') וישר מקבל מענה+עזרה בלי שביקשתי. זה גורם לי להרגיש מתוסכל,יש לי חשש שההתנהגות בבית תשפיע על ההתנהגות מחוץ לבית בכך שאהיה תלותי באנשים אחרים. אני מודע לבעיה וזה מבחינתי משמעותי מאוד, אך עדיין הייתי שמח לקבל מענה מאיש מקצוע לגבי ייעוץ,כיוון,משהו. חשוב לציין שאני מטופל אצל פסיכולוג במשך שנתיים ואני חש התקדמות משמעותית. עדיין הייתי רוצה לשמוע דעה אובייקטיבית מבחוץ. תודה מראש:)

שלום אביב, אני חושב שההורים שלך רוצים להמשיך ולטפל בך , משום שהם חוששים שאתם עומדים אולי להיפרד, כי גדלת ובגרת. אני הייתי מציע לך לעשות דברים בצורה עצמאית , בלי לשאול, למשל על האוכל. לפעול בעצמך ולהבטיח להם שגם כעצמאי אתה תיעזר בהם ותהיה בקירבתם. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות