יחסים עם אמא שלא הבשילו

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

22/12/2013 | 21:18 | מאת: אנונימה

שלום רב, אני בת 39 נשואה שני בנים. בילדותי סבלתי מיחס מנוכר מאימי, כמעט אף פעם לא קיבלתי ממנה מילה טובה אמיתית. והרגשתי פעמים רבות שהיא מקנאת בי, ורואה בי את כל החרדות שלה. היחסים שלה עם אבא שלי תמיד מתוחים והם רבים לעיתים קרובות. היום כשאני בוגרת ובעלת משפחה משלי אני כמעט ולא חושבת עליה דברים חיובים. תמיד עולים לי זכרונות לא נעימים ממנה. היום היחסים ביננו יחסית רחוקים, ואני גם גרה לא קרוב אליהם. ועדיין היום קשה לי לשחרר. אני נעלבת כשהיא לא מתעניינת בי ובילדים יותר מידי. וכל הזמן לא מבינה איך אפשר להיות כזו קרירה לילדים שלך, היא יכולה לא לדבר איתי ימים ארוכים ונדמה שזה לא מעניין אותה יותר מידיי. היא עסוקה בעיניינה, ולי קשה עם זה, אני לא מצליחה להבין איך אפשר להיות מרוחק מילדיך מתוך בחירה. היא לא באה הרבה לבקר, ולא מזמינה אותנו לעיתים קרובות אליה. לפעמים אני ממש משוכנעת שהיא עצלנית וקמצנית ואין לה חשק לארח אותנו עם הילדים שלנו והבלאגן. איך מתגברים על אמא? קשה לי.....

שלום לך, האם חשבת פעם ללכת לטיפול פסיכולוגי? אהוד גלבוע

24/12/2013 | 09:50 | מאת: אנונימה

שלום לך, הייתי בטיפול פסיכולוגי לפני מס שנים, על דברים נוספים שמעבר ליחסים עם אימי. שאלתי היא איך מתגברים על החוסר הנל? חוסר באמא תומכת.

שלום לך, לדעתי, אפשרי גם לחזור לטיפול פסיכולוגי. חסר באם הוא מצב שבו הייתי ממליץ על חזרה לטיפול. אולי תנסי טיפול קבוצתי? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות