גידול ילדים באזורים מסוכנים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

15/11/2013 | 12:48 | מאת: Dror

הייתי מעוניין לדעת, האם יש בעייתיות מסוימת בגידול ילדים באזורים מסוכנים כגון: איו"ש, בית אל, בית לחם, אזורי הדרום והפריפריה המועדים לפורענות ולפעילויות צבאיות. האם ומהם הסיכויים, שהילד יסבול כתוצאה מנסיבות סביבתיות, מהפרעות קשב, ריכוז, בעיות אינטראקציה, תקשורת ועוד. תודה רבה, דרור.

שלום דרור, זו שאלה טובה מאוד . אני לא יודע את התשובה. לדעתי, אם ילד נפגע בעקבות טראומה , אז זה לא משנה איפה זה היה. השאלה האם במקומות מסוכנים יש יותר סיכוי לפגוש את הטראומה או ששם הילדים מוגנים יותר? זו שאלה קשה ולדעתי לא ברורה עד הסוף. אני חושב שהכי טוב לילד לחיות עם הוריו שאוהבים אותו. אי אפשר להגיד להורים איפה לחיות ואיפה לא. כי הם פועלים מתוך ערכים וציפיות שלהם מעצמם. במדינה שלנו , האפשרות להיפגע מטרור קיימת בכל מקום ולא רק בפריפרייה. אני מקווה שהתשובה הזו עוזרת לך בדרך כל שהיא. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות