תלמידה (לשעבר) במצוקה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

10/11/2013 | 23:00 | מאת: עדי

הי אהוד, אני יועצת בתיכון, ואחת הבנות שסיימה י"ב התקשרה אלי בוכה וגמורה, החיים בבית גיהנום (תמיד היו ככה אבל כל השנים היתה בפנימיה רק שעכשיו היא בת 20 ואין פנימיות לגיל שלה)היחסים שלה עם ההורים גרועים מאוד, זורקים אותה מהבית כל שני וחמישי,היא טוענת , כל השנים, שאמא שלה שונאת אותה וגם אומרת לה את זה לעומת שאר האחים שמסוגלת לסבול בבית. במקום ללמוד כפי שרצתה היא עובדת כדי לממן לימודים, לא רוצה ללכת לטיפול פסיכולוגי כי אין לה כסף וגם לא מאמינה ביעילותו- נמאס לה מלדבר והיא צריכה בית נורמלי שיקבל אותה, מה באפשרותי לעשות? יש דרך לעזור לה? אני ממש חסרת אונים, מפחדת שתפגע בעצמה (והיא אומרת את זה)

שלום לך עדי, אני חושב שזה לא רצוי שיהיה על מצפונך אפשרות שהתלמידה לשעבר תפגע בעצמה. היא זקוקה לעזרה פיזית, של מגורים, של תמיכה ואני לא בטוח שאת יכולה לעשות את זה. אני הייתי מעלה את הנושא בפני עובדת סוציאלית מלשכת הרווחה כדי שיעזרו לקדם את הבחורה הצעירה הזו. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות