בעיית הירדמות בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

04/11/2013 | 23:29 | מאת: נעה

הי, בשבועות האחרונים בתי בת השנתיים וחצי לא מסוגלת להירדם לבד. לאחר מקלחת, סיפור והשכבה היא מתעקשת שאשאר איתה בחדר, אתן לה יד עד שהיא נרדמת. אם לא, היא בוכה בצרחות ללא הפסקה עד שהיא כבר נהיית צרודה ואז אני חוזרת להרדים אותה כי קשה לי להתמודד עם זה. מצד אחד אני יודעת שיש לה פחדים כמו חושך (אני משאירה מספיק אור כדי שלא יהיה חושך מוחלט) מצד שני התלות הזאת נראית לי מוגזמת בגיל הזה. היא ילדה מאד פיקחית שמדברת מדהים לגילה ויודעת להביע רגשות ולא משנה כמה נדבר איתה ונרגיע אותה שאנחנו נמצאים בדירה ואפילו לפעמים אני יושבת בחדר ממולה כדי שתראה אותי זה לא עוזר. היא רוצה שאהיה איתה. מה עושים? אנחנו חוששים שאם נלחם בה זה רק יחמיר ויגרום לה נזק מצד שני אנחנו מותשים כבר מלהרדים אותה. אגב, היא ישנה לילה שלם. תודה

שלום נועה, נראה שהנושא של הבת שלך הוא השליטה. היא שולטת בך ברגעים של ההליכה לישון. חשוב למצוא דרך שבה היא תוכל להרגיע את עצמה בלי שתחזיק את היד שלך. אם אתם לא מוצאים , כדאי ללכת להתייעץ עם פסיכולוג/ית בנושא. \ מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות