נסיעה לחו"ל ללא הילדים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

03/11/2013 | 15:29 | מאת: הילה

שלום רב, אנחנו הורים לשלושה: בת 13, בן 9.5 ובת 3.5. יש לנו הזדמנות לנסוע לחו"ל מטעם עבודתו של בעלי ל-4 ימים (טיסה בשלוש לפנות בוקר, כלומר נפרדים בלילה לפני השינה וחזרה בחמש לפנות בוקר, כלומר נפגשים בבוקר, סה"כ 4 לילות) אך אני חוששת לעזוב את בתי הקטנה מאחר וזו תהיה הפעם הראשונה שלה בלעדינו (בפעם האחרונה נסעתי רק אני והיא נשארה עם בעלי , היא היתה בת שנתיים וחצי). מדובר בסופ"ש ארוך - שישי שבת ראשון ושני כאשר בשישי עד שני היא תהיה בגן עד אחה"צ. אמנם היא נשארת בחיק סבא וסבתא ועם שני אחיה הגדולים אך האם היעדרותנו יכולה לגרום לה להתנהגות בעייתית שעלולה להקשות על הוריי (בני 70) ? מה עלינו לעשות כדי שיהיה לה נעים במהלך התקופה בה לא נהיה? האם כדאי שתישן אצל הוריי או בבית שלנו? היא ילדה נוחה ואוהבת מאד את אחיה הגדולים. תודה

שלום הילה, האם חשבת על אפשרות לקחת את הבת אתכם ביחד? או לחילופין לא לנסוע? אולי כדאי לחכות עוד שנה שנה וחצי עד שתסעי עם בעלך? אהוד גלבוע

05/11/2013 | 13:13 | מאת: הילה

שלום אהוד, איזה טעם יש לחופשה עם בן הזוג אם לוקחים את הילדה? האם נהנה באותו אופן כפי שנהנה כשנהיה לבד? ברור שלא. הרי כל העניין הוא לנסוע ולהנות קצת מהזוגיות. כאמא שעובדת במשרה מלאה במשרד וגם בבית נחוץ לי חופש מדי פעם ומאחר וזה קורה אחת לכמה שנים במקרה שלנו למה שארצה לצרף את בתי האהובה לנסיעה? ולמה לוותר על הנסיעה? אני חייבת לציין שהתאכזבתי מתשובתך מאחר ואתה גם מייעץ בין היתר לזוגות. היכן מקומה של הזוגיות אם נוותר כל הזמן בשביל הילדים ונחשוב רק עליהם? מדובר בילדה בת 3.5 ,ולא בת שנה, שנשארת עם שני אחיה הגדולים אצל סבא וסבתא. אתה באמת חושב שאנחנו צריכים לותר? תודה

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות