ילדה בת 10ששוכחת בחוץ עקרונות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

29/10/2013 | 20:52 | מאת: חגית

שלום רב ביתי בת תשע וחצי (בכורה) יש לי בעיה לסמוך עליה כשהיא אצל חברות או משפחה (לעיתים רחוקות) רוב הזמן אני איתם אבל הבעיה היא שכשהיא לא בבית או לידי היא שוכחת מה הערכים שהיא לומדת בבית לדוגמא היא הייתה אצל חברה ואכלו אצל החברה פיצה ונקניקיות והיא אמרה שאין לה בעיה לאכול בשרי וחלבי (אנחנו לא דתיים) אבל כן שומרים והיא מאוד מודעת לכך ואף מעירה לאחיייה הקטנים כשהם רוצים בשרי אחרי חלבי ולהיפך . (ואז אמא של החברה התקשרה כדי לעדכן אותי אם זה בסדר ) וביתי אפילו מל סיפרה לי כששאלתי אותה מה אכלת ? אבל הבעיה הי ל בדיו בגלל האוכל זה קורה בעוד מקרים כאילו היא שוכחת מה אני מסכימה ומה לא ולכן קשה לי לסמוך עליה ולתת לה יותר אחריות אני מבקשת הדרכה איך פועלים במקרה כזה. תודה מראש

שלום חגית. אכן, העקרונות של הילדים רק בתהליך גיבוש. חשוב לא להראות לה את החולשות שלה בתחום הזה. להעריך את העקרונות הטובים שיש לה וללמוד לסמוך עליה ולחכות שהדברים ישתפרו. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות