הורים שמפלים בכסף

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

28/10/2013 | 14:45 | מאת: סימה

אני נמצאת בשנות ה20 לחיי. יש לי אחות אחת שההפרשים בננו לא גדולים ( שנה הפרש), שתינו סטודנטיות. עד לא מזמן אני הייתי היחידה שעבדה ולמדה. אחותי לא עובדת בטענה שהיא לא יכולה וקשה לה ( למרות שהיא לא לומדת כל השבוע והיא יכולה לעבוד ) וחיה על חשבון ההורים שלי באופן מלא ( תשלום של שכר לימוד, בילויים, בגדים וכו' ) בזמן שאני עבדתי ושילמתי את שכר הלימוד בעצמי וגם את הבילויים שלי בעצמי בלי לבוא להורי בדרישות כספיות. הדבר הפריע לי כל הזמן ולאחרונה מפריע לי עוד יותר. דיברתי עם ההורים שלי מספר פעמים על כך, ותגובתם היתה שהם יפסיקו להפלות אותי מבחינה כספית-וישלחו את אחותי לעבוד- דבר שלא קורה. יש לציין בנוסף כי אני נמצאת עם אחותי ביחסי חברות טובים מאוד אך הניצול הכספי שלה וחוסר הרצון שלה לעבוד מאוד מפריע לי, יש לציין כי הוריי לא מרווחים טוב אך הם חוסכים מעצמם כדי לתת לאחותי בלבד. אני חוששת בעיקר מהיום שבו אני אצטרך עזרה כספית מההורים שלי ( כמו למשל חתונה ,קניית דירה ) והם לא יוכלו לעזור לי כי אחותי גמרה להם את כל הכסף ואת כל החסכונות. כל נסיונותי לדבר עם ההורים שלי לא עזרו . לחנך את אחותי אני לא יכולה ( כי לא אני נותנת את הכסף, וכל עוד ההורים שלי ממשיכים לתת לה היא לא תרצה לעבוד) . אני מאוד מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות. אשמח לכל עצה.

שלום לך סימה, אכן לא נעים להיות במצב הזה. מצד שני אני חושב שזה טוב יותר מבחינה נפשית להיות עצמאית ומסוגלת לקדם את עצמך לבדך. אני מקווה שההורים לא ימשיכו לקפח אותך. אבל אם כן, אני מאחל לך לבנות את החיים שלך בצורה כזו שהקיפוח הזה לא יפגע בך. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות