עונש לבת 15

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

16/10/2013 | 23:51 | מאת: שירלי

היי בתי בת ה15 חצתה השבוע גבולות בצורה קיצונית. היא הרביצה לאחיה, לאחר מריבה ממושכת היא ניבלה פה וניפצה לי את האייפון. שלחנו אותה כעונש ללכת למחסן/ממ"ד...בתחילה בעלי רצה 6-7 שעות, בסוף שלחנו אותה לעונש ל3 שעות. מדובר על חדר קטן, יש בו רק כורסה קטנה לישיבה, שולחן ריק, ארון עם שמיכות. כשהיא שמעה את זה היא בכתה כמה דקות, ביקשה סליחה כמה פעמים. השאלה שלי היא האם לדעתכם העונש הזה מוצדק? ועד כמה לדעתכם התגובה שלה לעונש היה טבעית? זה שהיא בכתה כמה דקות. כמו שציינתי היא בת 15, היא בד"כ לא בוכה כשהיא מקבלת עונש..לכל היותר כועסת. יצויין שהעונש ניתן כשעתיים לאחר המקרה, בתחילה היא התנצלה והבטיחה לפצות אותנו כשהיא תעבוד, לאחר מכן נרגעו הרוחות יחסית וכשעתיים אח"כ קראנו לה לשיחה ונתנו לה את העונש.

שלום שירלי, אולי את יכולה לספר יותר על מה הייתה המריבה שהיא הגיבה בצורה כל כך קשה? האם אתם נוהגים לתת עונשים לילדים מאז שהם היו קטנים יותר? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות