ילדה בת שנה וחודשיים שמרביצה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

15/09/2013 | 13:07 | מאת: לירון

שלום רב, אני אמא לילדה (ראשונה) בת שנה וחודשיים. בזמן האחרון אני נתקלת בתופעה שמטרידה את מנוחתי (כי אני לא מבינה מאיפה זה נובע והאם יש להתנהגות שלי/אביה השלכות לכך). הילדה שלי היא מאוד חברותית וחמה ולאחרונה היא מרביצה לי ולסובבים אותה. אני בטוחה שהיא לא מבינה את המשמעות של מה שהיא עושה אבל זה מאוד מפריע לי. כשהיא מרביצה אני תופסת לה את היד ואומרת לה, בטון אסרטיבי (לא צועקת) שזה לא נעים לי שהיא מרביצה ושזה אסור. היא כמובן צוחקת ומנסה שוב ועוד לפני שהיא מצליחה אני תופסת לה את היד ואומרת לה שוב שזה לא נעים לי וזה אסור ובדר"כ בשלב הזה היא מתחילה לבכות ואני בדר"כ מחבקת אותה ומנשקת. הייתי מאוד שמחה לשמוע כיצד עליי להתנהג במקרה כזה והאם יש סיבה לכך שהיא התחילה להרביץ? תודה, לירון

שלום לך לירון, אני הייתי מציע לך לא לחבק אותה, אחרי הנזיפה. כי זה מסר מבלבל. מה דעתך? אהוד גלבוע

16/09/2013 | 22:59 | מאת: לירון

היי, תודה. אני אנסה זאת. מעבר לכך, האם יש עוד משהו שניתן לעשות? חשוב לי לציין שזה משהו שהתפתח בשבועות האחרונים. במקום לעשות טובה עם היד היא סוטרת. תודה, לירון

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות