גרוש לוחמני

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

17/08/2013 | 23:27 | מאת: עינת

אני אם משמורנית לילד בן כ-4 עוד מעט. האב הגרוש איש משכיל ונבון, אך נוהג שוב ושוב להלחם בי כשבדרך בעצם פוגע בבן שלנו. דוגמאות למלחמות בי- מסית את הילד נגדי ונגד משפחתי , כוונה לסבתא- הוא אומר לילד אמא רעה, אמא מפריעה לנו. מתמיד להוציא את תסכולו על הילד, בנוכחות הילד צועק עלי, מדבר אלי לא יפה, מנתק לי שיחות בסקי יפי עם הילד. איני מבינה איך אדם משכיל שאמור להיות מודע למעשיו מסוגל למעשה במו ידיו לפגוע בבן שלו? איך עלי להתנהג מול איש כ כ קשה? השאלה העיקרית איך אני מתמודדת עם הילד,שלמעשה נוכח שוב שוב בפגיעה של האבא בי. יש לציין כי לבד עם הילד, אני מניחה כי האבא אוהב אותו ומטפל בו כראוי.

שלום לך עינת, אני מציע לך לא לדבר עם הגרוש שלך. לא להתקשר אל הילד כאשר הוא נמצא אצל אביו. אני מציע שלא תיפגשי עם הילד, גם בנוכחות הילד וגם שלא בנוכחות הילד. לגבי השחרת דמותך בעיני הילד, אני מקווה שהילד יבין שזו הבעייה של האבא. אני מציע לך כמובן , לשקם את חיי הזוגיות שלך , כדי שהבן שלך יוכל לראות חיים שיש בהם אהבה בין איש ואישה. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות