נגיעה באיברים אינטימיים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

12/08/2013 | 20:40 | מאת: אמא מודאגת

שלום, אשמח לעצה וכן להפניה במידה והדבר דורש טיפול ביתר כובד ראש. נודע לי כי בני בן ה-8 נגע היום באיברים אינטימיים של אחייני הקטן ממנו בשלוש שנים לאחר שזה עשה את צרכיו בקרבתו וכן שביקש ממנו לנגוע בו בחזרה. הדבר נודע לי מהאחיין בעוד שבני הכחיש את העניין עד שנודע לו כי אני יודעת את פרטי המקרה. ברצוני לציין שזו כנראה הפעם השניה שזה קורה בין שניהם וכי היה מקרה זהה בעבר כשהיה בן חמש עם ילד מהצהרון שהיה קטן ממנו בשנה. כבר אז ניהלתי שיחה עם בני, הסברתי כי הוא לא יכול לנגוע באיברים פרטיים של אחר וכי אף אחד לא רשאי לנגוע בו ומאז היו שיחות נוספות כך שהוא מודע היטב לעניין, ולכן בשיחה איתו היום כבר הגבתי בכעס. מטריד אותי שלמרות שהוא מודע המעשה חזר על עצמו ושעדיין הוא מערב אחרים ובוחר לעשות זאת עם דווקא עם ילדים קטנים ממנו. בנוסף, מטריד אותי ניסיון ההסתרה והשקר שאולי נובע מתגובת הכעס שלי ושבכללי לילד קשה לעצור את עצמו גם כשהוא יודע כשאסור, למשל בתגובות זעם ומכות לאחותו הקטנה. אני לא יודעת אם יש קשר בין הדברים אבל כל זה מתחבר לי לנושא הכבוד לאחר. חשבתי לפנות לפסיכולוג ילדים. מצד שני אני חוששת לנבור אם מדובר במשהו טבעי שנובע מסקרנות. יש לציין גם ששאלתי אותו אם מישהו נגע בו בעבר והתשובה הייתה שלילית. מה לעשות?

שלום לך, למעשה ילדים נוגעים באיברים מיניים של אחרים, לעיתים מתוך סקרנות כמו שאמרת. גם טבעי שהם יסתירו את זה. הם יודעים שזה לא מקובל. המטרה שלך צריכה להיות לכיוון של דאגה לכך שהילדים לא ישארו לבד ויגיעו למצבים הללו. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות