קושי בחינוך בן שנתיים.

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

09/08/2013 | 19:01 | מאת: שירן

שלום יש לנו ילד בן שנתיים. הוא תאום ויש לו אח גדול בן שלוש וחצי. האח הגדול יצר העדפה ברורה בינו ובן אחותו ומהיום הראשון הוא חובה מן נידוי בבית מהאח הגדול. עם הזמן הבן פיתח התנהגות אקטיבית במיוחד שבה הוא מתנהל בצורה עצמאית בבית וכתוצאה מזה עושה הרבה דברים אסורים. (מטפס על כסאות ועולה על השיש ומפעיל את הכיריים, פותח את המקרר, מפעיל את ברז המים, לוקח כל מה שנראה שנמצא לא בהשיג ידו כאילו הוא חייב לגלות מה מסתירים ממנו) למרות ניסיון ללמדו מה מותר ואסור הוא עושה ככל העולה על רוחו ואינו מקשיב כלל. ניסינו לחנך בלי עונשים ועם וכלום לא עוזר. איך אפשר לחנך אותו? תודה

שלום שירן, המצב שאת מתארת מורכב. חייבת להימצא דרך להשפיע על ילד בן שנתיים. אם אתם לא מצליחים , חשוב שתפנו להדרכת הורים לפסיכולוג או פסיכולוגית שעוסקים בטיפול בילדים באיזור שלכם. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות