בעיית ילד - הורה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

08/08/2013 | 00:48 | מאת: אנונימי

שלום לכולם. אני לא רוצה להציג את עצמי . אבל מאוד הייתי רוצה את העזרה שלכם אני כבר המון שנים מתמודד עם עצמי בבעיה שאני לא יודע אם לאחרים היא קיימת. אני בן יחיד ואני בן 24 . אני בן להורים עם לב טוב. שייתנו לי הכל. אבל לצערי אני לא מצליח להפתח אליהם לספר להם עלי דברים לשתף אותם או לקחת את עצתם. והם האנשים שאני אוכל לסמוך על דעתם כי אני יודע שהם יירצו את הטוב בשבילי תמיד . אבל אני לא מצליח לשתף אותם בכלום סגור אליהם עם חברים אני הבן אדם הכי חבר'מן שיש מצחיק , פתוח , והכי כיפי שיש. ושאני עם ההורים שלי אני יושב איתם ויכול לשתוק לא מצליח למצוא נושא שיחה משותף איתם. מגיע הבייתה שואל מה נשמע ופה זה נגמר ואני רואה את חברים שלי שמשתפים את ההורים שלהם מדברים איתם ממש אומרים הכל ואני לא. זה ממש מעיק עליי שאין לי את זה. זה פשוט שובר אותי. אני לא מצליח למצוא את הסיבה לכך . ויכול להיות שזה משהו אצלי . אבל אני פשוט לא מצליח לפענח זאת. אני אתן דוגמאות , אני רוצה לבוא לספר להם מה קורה איתי אם אני מבואס או שמח או פשוט לקבל אוזן קשבת אני לא מצליח לקבל זאת. עכשיו אני אהיה אמיתי אני לא אומר שאני מתישהי ניסיתי זאת והם לא רצו לשמוע . אני למשל יושב עם אבא שלי בסלון ומת שהוא יספר לי מה קורה איתו על מה הוא חושב סתם לשתף אותי אולי בתור חבר לא רק אבא. אמא שלי למשל עדתה ניתוח לא מזמן הם אפילו לא סיפרו לי,פשוט אבא שלי מתקשר ואמר לי שהיא עברה ניתוח ואני כולי בשוק כאילו מה מתי איך ולמה? הם לא משתפים אותי פשוט בכלום. סוג של סגורים בתוך עצמם. פשוט נתנו לי להרגיש שהם רק הורים ופה זה נגמר. וזה כל כך לא בא לי , אני רוצה שהם יהיו החברים שלי גם , כי הם יכולים להיות החברים הכי אמיתיים שיש , וזה כל כך חסר לי. כי בגלל שאני לא כל כך סומך על חברים שלי כי אחרי הכל הם רק חברים. אין לי כל כך את מי לשתף כשרע לי , שטוב לי,או שסתם בא לי להתייעץ על משהו או אפילו סתם לספר. זה חסר וזה שובר. לא מצליח להבין למה אני לא מצליח לבוא הבייתה ולבוא לשבת עם ההורים שלי לצחוק לדבר כמו החברים שלי שמדברים איתם צוחקים איתם מספרים להם מה קורה איתם , מתייעצים ואפילו סתם ככה מדברים. ולי אין את זה. אני בן יחיד ואין לי אחים לשתף אותם. אני כבר המון שנים חשבתי אם לשתף את הסיפור שלי. ואולי לשמוע איזו עצה או אפילו טיפ טוב. אשמח לפרט לעוזר/ת במידה ובאמת יירצה לנסות ולעזור. תודה רבה לעונים

שלום לך, אכן ההורים שלך נתנו לך דוגמא שאי אפשר לשתף את כל המשפחה במה שקורה. וכך גם אתה חי. אני הייתי מציע לך לללכת לשיחות עם פסיכולוג ואני חושב שביחד תמצאו את הדרך לדבר ולשתף את ההורים במה שקורה לך. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות