הילדים יפגעו

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

11/07/2013 | 12:27 | מאת: אסתר

שלום רב אני ובעלי נשואים 16 שנה ויש לנו 2 ילדים( 13-11). לאחר מספר שנים של אי זוגיות וויכוחים אין סופיים (דעותינו שונות ומנוגדות בכל נושא) יזמתי תהליך גירושין (גיבשנו הסכם שקיבל תוקף בבית משפט- ממתינים לגט בבית דין רבני) במשך כל התהליך ועד היום אנו ממשיכים לחיות בבית אחד כולנו יחד. המצב כרגע הוא שאני עוזבת את הבית המשותף עם הילדים ועוברת לגור בקרבת מקום עם הילדים (אני משמורן ויש הסדרי ראיה). כמו כן סוכם בהסכם גירושין שאנו מודיעים לילדים על הפרידה בליווי מקצועי על מנת לעשות את הדברים בצורה הכי פוגעת בילדים. אולם, בפועל, בעלי אינו כל כך שולט על הפה שלו, ובאחד הויכוחים בנינו צעק על הפרידה שלנו ("הכל יגמר בעוד חודשיים ואת תלכי לגור בבית שלך..."ועוד). למרות ההפצרות שלי שלא לדבר על הנושא ליד הילדים, טענתו היא שהילדים צריכים להיות מעורבים. אנו עוד אמורים לחלוק בית ביחד עוד חודשיים. מה עלי לעשות? אני במצוקה נוראית, מה אענה תשובות לילדים? בכל זאת יש עוד יותר מחודשים עד המעבר. מה עושים??? אני רוצה למזער את הנזק אצל הילדים...זו לא הדרך להודיע להם בצורה שכזו... תודה

שלום אסתר, אני לא יודע מה הדרך הנכונה להודיע לילדים על הפרידה של ההורים ומתי הזמן לזה. אם האבא כבר התחיל להודיע על כך, לדעתי לא כדאי לשמור את זה בסוד. כדאי שתדברי איתם עכשיו וכך לא תהי במתח. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות