חוסר משמעת של הילד

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

02/07/2013 | 15:50 | מאת: שלומית

שלום, בני הבכור בן 9.5 שנים לא ממושמע ואין לו גבולות. הוא יוצא מהבית בלי להודיע, לא חוזר הביתה בזמן שקובעים איתו, לא עומד בזמנים. מאוד קשה לנו איתו. הוא גם מאוד עצבני כלפנו וכלפי אחותו בת ה- 7. אנו עובדי עצות. ניסינו בדרך של פרסים וגם לא עוזר. הוא מבקש את רשותינו במשהו מסויים וכשאנו לא מרשים לו הוא לא מקבל את זה ועושה מה שרצה למרות שלא קיבל רשות. מה עלינו לעשות במצב הזה? פניתי למרכז לבריאות הילד לאבחון פסיכולוגי-התנהגותי ואני מחכה לזימון תור. זמן המתנה של חודשיים. מה עלינו לעשות בינתיים? אנו גם מענישים אותו כמובן אך זה לא כל כך מזיז לו. הוא עדיין ממשיך בשלו. הוא מאוד עקשן וסרבן. בבי"ס הוא ילד נפלא, ממושמע, מצטיין בלימודים אך בבית הכל הפוך. אודה לתשובתך.

שלום לך שלומית. הנושא של סמכות הורית הוא חשוב ומרכזי בחיי משפחה. אני לא הייתי מציע שתענישו אותו.כך אתם מגדירים אותו כילד רע. אני מציע לך לקרוא בינתיים ספר שכתבתי ובו יש התיחסות גם לבעיות התנהגות ומשמעת של ילדים. שם הספר הוא :זוגיות והורות -עקרון הדומיננטיות המתחלפת. אהוד גלבוע

10/07/2013 | 13:17 | מאת: שלומית

אני מודה לך על העצה לקרוא את הספר. אך האם זה לא נכון להעניש ילד על דבר רע שעשה? הרי העונש אמור ללמד לקח או לפחות להראות לו שאם הוא לא מקשיב אז לא ישתלם לו והוא יקבל עונש. האם זה לא חינוכי להעניש ילד על מעשים לא טובים? אודה לתשובתך

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות