טיקים בפנים - ילד בן 7

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

24/06/2013 | 14:28 | מאת: יפעת

שלום . בני בן ה 7 ( בכור ) סובל מגיל שלוש ממצמוצים בעניים. זה היה מתחיל בתחילת שנה או לאחר חופשה ארוכה ושינוי מסגרת וחולף לאחר כמה שבועות. לפני שלושה שבועות נולד לנו אח חדש הרביעי במשפחה. בערך מאותה תקופה הוא התחיל שוב למצמץ. לאחר כמה שבועות - זה עבר להזזות עניים ולאחר כמה שבועות - זה הפך לעווית בפה ( פתיחה וסגירה של הפה ) . הילד מתחיל לסבול מהערות של ילדים וביקש ממני ללכת לרופא לטפל בזה.. ( אחרי שרופא המשפחה המליץ לי להתעלם ובאמת ההתעלמות עזרה עד עכשיו אבל זה נראת תקופה מאוד ארוכה של שלושה חודשים עם החמרה בטיקים ) אני בילדותי סבלתי ממצמוצים שחלפו רק בשנים האחרונות ) האם יש דרך לטפל בזה ? ללא תרופות ? האם טרפיה תעזור ? הילד בעיקרון ילד מדהים , תלמיד חרוץ \ חברותי ומקובל ומצחיק ללא בעיות משמעת. הוא כן ילד קצת רגיש שבוכה מדברים פעוטים שלא מסתדרים לו. אני מתכננת להתחיל טיפול טלטרנטיבי אך ארצה לשלב טיםול ריגשי במידה וזה מתאים

24/06/2013 | 14:32 | מאת: יפעת

תיקון קטן : התינוק נולד לפני שלושה חודשים ולא לפני שלושה שבועות. הטיקים נמשכים כבר חודשיים וחצי רצוף ללא הפוגה עם החמרה ברגע שהילד עומד בפני סיטואציה מלחיצה - כמו : כשהוא מסביר לנו משהו שקרה לו , כשהוא מקריא משהו לפני כולם וכוליץ

שלום יפעת, אני בעד ניסיון ללכת לטיפול פסיכולוגי. בנוסף לכך אני ממליץ לך לקרוא את הספר שכתבתי -זוגיות והורות - עקרון הדומיננטיות המתחלפת. שם אני מתיחס לנושא של לידת ילדים במשפחה וכיצד אמורים לבנות את התא המשפחתי עם התינוק שנולד ובהתיחסות לשאר הילדים. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות