מה לעשות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

07/06/2013 | 18:47 | מאת: ל

לביתי בת ה-14 יש חבר כבר כמה חודשים. הם מתראים בעיקר בסופי השבוע ולפעמים אם יש זמן גם אחר הצהרים. רוב הזמן הם מעדיפים לבלות אצלנו בבית. בקשתי מביתי שתשאיר דלת פתוחה כאשר החבר נמצא. ואמרתי לה שאני סומכת עליה. אני מכבדת את הפרטיות שלה ולא עולה לחדרה ו"בודקת" מה הם עושים. הרבה פעמים אני מנסה לדובב אותה לספר לי מה קורה בינהם ומזכירה לה שהיא יכולה לספר לי הכל. ותמיד היא אומרת שהיא יודעת אבל בעצם לא מספרת כלום. בעקבות הערה של חברה שאולי אני נותנת לה יותר מידי חופש החלטתי להכנס לפייסבוק של ביתי ולראות תכתובות שלה עם החבר. לתדהמתי גיליתי שהם כבר ראו אחד את השני ערומים ושביתי "מוכנה להתקדם לשלב הבא" - השאלה שלי היא איך אני עוצרת את זה. לא יודעת אם לספר לה שהצצתי לה במחשב וכך אני יודעת אבל אז היא תוסיף סיסמא ולא תבטח בי יותר (בצדק?) או לנסות לדבר איתה באופן כללי ולהתפלל שזה יספיק. האם צריך להגביל את הביקורים של החבר או לאפשר אותם רק בסלון סה"כ אני מאמינה שאם הם רוצים לעשות משהו הם מצאו את הדרך לזה למרות הקשיים שאנחנו נציב להם. אבל מצד שני 14 זה כל כך מוקדם....

שלום לך, אכן גיל 14 הוא מוקדם לקיום יחסי מין. אני מציע שתדברי עם הבת שלפני שהיא תקיים יחסי מין היא תבוא לדבר איתך על זה. ואז זו תהיה הזדמנות לדבר איתה כמה חשוב לחכות ולראות שאכן זה הקשר וזה הבן שאיתו היא רוצה לקיים יחסי מין. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות