ילדה בת 4 מקיאה בכוונה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

26/05/2013 | 12:09 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, אני אמא לשתי בנות מקסימות (4.2 ו 2). הילדה הגדולה שלי ילדה מואד רגישה. מאז שנולדה היתה בעלת "רפלקס הקאה מוגבר". נולדה קטנה, בשבוע 36. מאז שנולדה היתה רגישה מאוד מבחינת ההקאות - שיעול עם ליחה - מקיאה, בכי ממושך גורר הקאה, שיעול חזק - גורר הקאה וכד'. היום היא כבר מקיאה פחות, אולם נראה שזה אקט התנהגותי אצלה. לעיתים קרובות היא מתעוררת באמצע הלילה,מתחילה להשתעל, מקיאה וחוזרת לישון . ברצוני לציין שהיא בריאה ועשינו לה את כל הבדיקות האפשריות. כמו כן, ההקאה מופיעה בדפוס די קבוע... כאילו שזו הדרך שלה לקרוא לנו בערב אחרי שהיא נרדמת. עוד אציין שהיא מאוד מודעת למעשיה. היא מדברת על זה שהיא מקיאה...ונראה כאילו שולטת בזה לגמרי. אנחנו מגיבים בצורה די קרירה להקאותיה, מחליפים לה בגדים ומחזירים אותה לישון. 1 - האם זו התגובה המומלצת גם עבור ילדה בת ארבע? 2 - אשמח מאוד לקבל הצעות נוספות לתגובות שיכולות למדר את התופעה. תודה רבה מראש!!!!

שלום לך, אני לא חושב שהבת שלך מקיאה בכוונה. חבל להתייחס אליה בקרירות. גם לא צריך לעשות מזה נושא חשוב כל כך , אלא להחליף לה את הבגדים עד שהיא תתבגר ובוודאי ההקאות יפחתו והיא תוכל גם לדאוג לעצמה. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות