בת 3 שילד בגן נגע לה בפות... מה זה ??

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

06/05/2013 | 00:54 | מאת: עצובה ודואגת

אני בשוק ולא יודעת איך להגיב. ביתי בת 3 וארבעה חודשים מתלוננת מדי פעם ששורף לה בפות. בכל פעם אני שואלת אם מישהו נוגע שם, ומסבירה לה לא לגעת בידיים לא נקיות, ומסבירה לה שלאף אחד אסור לגעת חוץ מלאמא ואבא, והגוף שלי רק שלי, ולכל אחד יש את האיברים הפרטיים שלו ואף אחד לא נוגע באחר. היא בוגרת ומבינה ותמיד אומרת שאף אחד לא נגע. היום היא שוב התלוננה ששורף לה, שאלתי מיד וקצת בתוקפנות - מי נגע שם והיא מיד אמרה שם של ילד בגילה בערך מהגן. ילד שהיא אף פעם לא ציינה כחבר או כמישהו שמשחקת איתו. שאלתי מתי זה קרה אמרה שמזמן (לא בטוחה שיודעת להעריך), כמה פעמים אמרה 5, גם בע"פ וגם הראתה עם היד (לא בטוחה שנכון אבל לצערי מניחה שיותר מפעם פעמיים). הסברתי שוב כמה אסור לאף אחד לגעת והיא אמרה אני אמרתי לו לא אבל הוא רצה. שאלתי אם זה היה כואב אמרה שלו והראתה מה הוא עשה נראה שנגע בעדינות. שוחחתי עם הגננת שהופתעה מאד לשמוע וגם ציינה שהם ממש לא חברים בגן, היא אמרה שתשוחח שוב עם כל הילדים ותסביר שכל אחד גופו ברשותו בלי להזכיר איברים פרטיים כדי לא לגרום למי שלא בכיוון בכלל להתעניין, ותפנה מבט ישיר אל הילד ואז הוא יבין. היא לא תאמר לו ישירות כי זה כמו האשמה. קצת התעקשתי שיש סיבה להאשמה ושכן תיקח אותו הצידה ותגיד לו שלא נוגעים לאף אחד באיברים הפרטיים ובכלל. ביתי לא נראית כמי שחוותה חוויה קשה ולכן אני חוששת לדבר על זה יןתר מדי אבל מה בכל זאת לעשות ? לפנות להורי הילד ? מה זה נקרא סקרנות ? תקיפה מינית ? נורמטיבי ? חריג ? אותי זה מזעזע... בא לי לגשת בעצמי לילד ולהסביר לו שאסור לו לעשות זאת.. לא הגיוני נכון ? תודה. מיואשת.. בת 3.. מה יהיה ?

שלום לך, אכן ילדים מגלים את הגוף שלהם כאשר הם יוצאים מחממת הבית. תמיד יש בכך סיכונים וגם סיכויים. אני חושב שאת מאוד רגישה לנושא המיני. הכנת את הבת שלך לכך שאין זכות למישהו לגעת בפות שלה. יתכן שבכך מיקדת אותה בפות כמקום חשוב יותר משאר חלקי הגוף. אני לא חושב שהנושא כאן הוא הילד ומה שהוא עשה או לא עשה והאם הוא עשה . לדעתי הנושא הוא הקשר שבינך לבין הבת שלך.הדאגה הגדולה שלך להתפתחות הנשיות שלה והאפשרות שהיא תיפגע. מבחינת מה לעשות - לדעתי תפקיד ההורים והגננות לדאוג לזה שלא תהיה פגיעה כל שהיא מכל סוג.אני מקווה שכך יהיה והגננות והצוות של הגן ידאגו לזה שהילדים לא יפגעו מכל מה שעלול לפגוע. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות