גיל מאוחר לגור עם ההורים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

20/04/2013 | 13:43 | מאת: לי

שלום ד"ר יש לי אחות בת 39 רווקה שעובדת אך לא מוכנה לעזוב את הבית. יש לי הורים מבוגרים שהיא מפריעה להם מאד. היא עובדת בלילות , חוזרת ב4 בבוקר ומתחילה לאכול וללכלך כלים. הולכת לישון וקמה באחת בצהריים. יש לה גם כל מיני הפרעות כמו לשטוף כל היום ידיים, לאכול כמה שיותר ארוחות, היא חושבת באובססיה רק על אוכל. בנוסף מדברת לא יפה. היה לה חבר רציני שרצה שתיא תלך לגור איתו, מה שאומר שהא צריכה קצת לנקות את הדירה שלו כחלק מהשתתפות שלה בדירה. היא לא הסכימה לזה ונפרדה ממנו. היא מסרבת לעזוב את הבית. מה אפשר לעשות?( הם מפחדים להוציא אותה מהבית כי מה יגידו עליהם) תודה מראש

שלום לך לי, אני חושב שאחותך זקוקה להיות בטיפול פסיכולוגי. נראה לי שהייתי מציע להורים להגיע ליעוץ אצל פסיכולוג , משום שאני חושב שהם במצוקה וסובלים במצב הזה והיא לא מודעת לסבל שהיא גורמת לאחרים. מה דעתך? אהוד גלבוע

27/05/2013 | 00:18 | מאת: לי

בוקר טוב חיכיתי הרבה זמן לתשובתך. הוריי אומרים שהיו בשיחה אחת אצל פסיכולוג והפיתרון היחידי שתעזוב את הבית ושאין לו יותר מה להגיד להם. הם צריכים כלים להתמודד עם זה, כי היא לא מפסיקה לאכול ארוחה של לפחות חצי שעה כמובן עם לכלוך , וחצי מהיום נמצאת במקלחת, יש לה עוד בעיה של נזלת כרונית, אז ביום היא מחסלת כ3 ניירות טואלט, אני גם גרה איתם, אך עוזרת להם במה שאפשר. אתה יכול להמליץ על פסיכולוג כלשהו? תודה

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות