גילוח גבות בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

03/04/2013 | 12:37 | מאת: מירה

היי, ברצוני לקבל ייעוץ והכוונה בנושא הנ"ל, התופעה של גילוח הגבות של ילדתי, בת ה-13 קיימת כבר מגיל 10,בגילאי 10-11 טיפלנו בנושא ע"י פגישות עם פסיכולוגות, הייתה לנו סידרה של 10 פגישות כל פגישה שעה, התופעה המשיכה ON ו-OFF לעולם לא פסקה לגמרי עד עצם היום הזה.ניסיתי לדבר עם הילדה בנושא לא פעם ולא פעמיים לאורך השנים,כאשר הייתה קטנה יותר שיתפה פעולה ולכן הצלחתי לשכנעה אותה לקבל עזרה פסיכולוגית, נכון להיום נושקת לגיל 14 איננה מוכנה להענות לבקשותיי החוזרות והנישנות לקבל סיוע פסיכולוגי, אנא עיזרו לי למצוא פיתרון לבעייה , הינני אובדת עצות,הילדה כועסת, נירגזת,בוכייה ואיננה מוכנה לשום סיוע כזה או אחר. ברור לי כי מדובר בגיל ההתבגרות, לילדה יש אח בגיל 11, הם סה"כ 2 ילדים בבית, לא חסר לה דבר, מצבנו הכלכלית טוב ומעלה , ילדה מאוד כישרונית, חברותית, מקובלת חברתית, ילדה מאוד חיובית ובד"כ חייכנית, אינניי מצליחה להגיע אליה בנושא, אם כרוך בכך שאני יקבל ייעוץ והכוונה בנושא על מנת להצליח להגיע אליה, אשמח לעשות כן נא תגובתכם בהקדם, תודה מראש מירה.

שלום לך מירה, יש שיטה שהיא המקובלת במצבים כאלו והיא הדרך הביהביוריסטית - קוגניטיבית. לדעתי , הבת שלך לא אוהבת את הנשיות שלה. היא עושה כדי להפחית את היופי שלה , משום שקשה לה לקבל על עצמה את התפקיד הנשי. מצב זה מאפיין בנות רבות בגיל הזה. לוקח להן זמן עד שהן מוכנות לקבל שהן יפות . יתכן שזה מצב שנובע מתוך כעס על עצמה או על הסובבים אותה. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות