בהליך גירושין. טובת הילדים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

01/03/2013 | 17:47 | מאת: לילי

שלום,אנחנו בהליך גירושין. סיכמנו על משמורת משותפת וחילקנו את ימי השבוע וסופו השבוע,חגים וכו. לפעמים,שנינו רוצים להשתתף בפעילויות של הילדים,גם אם לא ביום "שלנו". במיוחד עם הילד הקטן,בן עשר. לפעמים זה קורה פעמיים או יותר בשבוע. אחותי העירה לי שזה עשוי לבלבל את הילדים. הם לא מפנימים את הפרידה . אנחנו בשני בתים שונים אבל מתראים מספר פעמים בשבוע בפעילויות של הילדים.איננו מרבים במילים אך האם זה עשוי להיות מסר כפול? האם זה יקשה עליי להציג בבוא היום את בן הזוג החדש שלי? האם ייתכן שהילד שלנו עדיין לא מפנים את הפרידה (כמה חודשים) וחולה על כך שנחזור להיות זוג? חשבתי להציע כי כל אחד מאיתנו,ישתתף בפעילות ביום שבו הילד נמצא איתו. לא נופיע כזוג,כדי לא להעביר מסר מבלבל. ואם הילד ישאל מדוע,אסביר לו שכך הוסכם. השאלה היא,האם לשוחח עם האקס על כך? ואיך להסביר לו שזה לטובת הילד,שצריך לשמור על גבולות ברורים. מודה מאד על תשובתך!!!

שלום לילי, אכן יש קושי להגדיר עבור הילד את הפרידה. אם שני ההורים רוצים להיות באירועים ויכולים לעשות זאת מבחינת הזמנים שלהם, זה טוב. צריך לבדוק האם זה לא נעשה מתוך תחרות ביניכם על הקשר עם הילד. אתם יכולים להיות אבל זה לא אומר שאתם צריכים לשבת אחד ליד השני. למעשה אתם כמו שני אנשים זרים משתי משפחות שונות. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות