ילד בן שנתיים וחצי וילד בן 7- גירושין והסדרי ראייה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

18/02/2013 | 10:58 | מאת: מיכל

אני ובעלי החלטנו להתגרש. יש לנו שני ילדים בני 7 ושנתיים וחצי. טרם התחלנו בהליכי הגירושין, ומה שמטריד אותי יותר מכל זה הילדים. כיצד אוכל למזער את הנזק? האם לא ייגרם נזק לילד הקטן שהוא רק בן שנתיים וחצי?! האם מומלץ בגיל כזה שיישן בבית אחר (הבית של אביו) ? הוא מאוד קשור אליי אך מצד שני גם קשור לאביו. ביררתי קצת בנושא דרך האינטרנט, ויש לא מעט דעות שגורסות כי בגיל הרך הנושא מאוד מאוד רגיש, ויכול לגרום למשבר נפשי קשה ואף לרגרסיה. אני מאוד מאוד מוטרדת מכך. עליי לציין כי אני ובעלי מוכנים לשתף פעולה באופן מלא בכל הקשור להסדרי הראייה. אנו רוצים לדעת מהו הדבר הכי הכי נכון לעשות לגביהם? ודבר נוסף: כרגע שנינו חיים באותו הבית. ממש בימים הקרובים בעלי מתכוון לעזוב. אשמח גם לקבל ייעוץ לגבי איך לספר לילד הגדול (בן ה - 7, שהוא ילד מאוד רגיש שחווה בעבר פרידה זמנית שלנו (כשבועיים), אך אביו הגיע לביקורים בבית. אודה לתשובתכם המהירה ואשמח לקבל תגובות ועצות מבעלי ניסיון. בבקשה עזרתכם הדחופה!!

שלום מיכל, הדרך הטובה שיותר שהילדים לא יפגעו, זה שלא תתגרשו. אם אתם מתגרשים יש חשש שהילדים אכן יפגעו. הדרך להפחית את הפגיעה היא להתייעץ עם איש מקצוע. פסיכולוג ילדים או כל פסיכולוג אחר. בעיקרון אני בעד להגיד לילדים את האמת. התקווה שכל אחד מכם ימשיך להעניק לילדים את האהבה שיש בו גם כאשר תהיו לבד או עם בני זוג אחרים. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות