קשיים בהתבגרות של ילדה בת 11

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

21/01/2013 | 11:56 | מאת: רחל לוי

שלום אני אמא לילדה בת 11 ורציתי לדעת איך אני מתמודדת עם ההתנהות החצופה שלה. שהיא כועסת היא מתחצפת ועונה, ולא מוכנה לבצע את חובותיה בבית, טורקת דלתות, עושה ברוגז עם כולם. בחיים היא מקבלת את כל מה שהיא רוצה, קונים לה, עושים לה, מתחשבים בה, לא חסר לה יחס ואהבה. שהיא נרגעת וחוזרת לעצמה אני מנסה לדבר איתה ולהסביר לה שהתנהגות כזו שגויה והתחצפויות שלה לא מקובלות ועושה הרושם שהיא מבינה אולם כל זאת עד לקריזה הבאה שהיא מקבלת. (עלי לציין כי אני ובעלי מפרקים את החבילה ונמצאים בתהליך גישור אולם הילדים עדיין לא יודעים כלום- אני מניחה שהם חשים את האווירה בבית) לעומת זאת, אח שלה שגדול ממנה בשנתיים (13), יותר רגוע ומקבל ומבצע את חובותיו בבית. היא מתייחסת גם לסובבים אותה בזלזול וחושבת שכולם צריכים לעשות מה שהיא רוצה. (כולל חברות, סבתא) אני משתדלת לזרום איתה ולהיכנס לראש שלה אולם אני גם עומדת על שלי ועל הגבולות שלי וזה גם מביא לכעסים והתמרדות מצידה. האם עלי לגעת לה בדברים שחשובים לה (חוגים, מחשב, טלוויזיה)??? לפעמים לא יודעת איך להתמודד ומרגישה שאני עומדת להחטיף לה מצלצלת אחת על מנת שתתאפס. היא תלמידה טובה בלימודים (שגם על זה צריך לשבת לה על הראש) בבתים אחרים היא מנומסת ומקסימה לו רק היו רואים כיצד היא מתנהגת בבית. מה עלי לעשות? כיצד עלי לנהוג?? אני משתגעת

שלום לך רחל, אני מצטער לקרוא שאתם הולכים לפרק את המשפחה. יתכן שהבת שלך רגישה מספיק כדי לחוש שקורים דברים שליליים בחיי המשפחה שלכם. בכל מקרה שהוא , חשוב שלא תכי אותה. נראה לי שדווקא הזמן הזה של פירוק הזוגיות והמשפחה , זה זמן נכון ללכת ולהתייעץ עם פסיכולוג, פסיכולוגית גם עבור עצמך, וגם עבור הבת שלך. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות