פעוט בן שנתיים וחצי מכה את סבו

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

15/01/2013 | 21:12 | מאת: פשוש

נכדי הראשון, בן שנתיים וחצי, החל להכותני בכל פעם שאני מתקרב אליו או שהוא קרב אלי ביוזמתו בריצה בכדי להכותני. זה החל לפני כחודשיים. כמו-כן, הוא צועק בכל פעם שאני מדבר אליו. אציין, שלמיטב ידיעתי נכדים אוהבים מאד את סבא וסבתא, כיוון שאלה מעניקים להם אהבה אין סופית. לפיכך, אני מופתע. אציין גם שמעולם לא הרמתי עליו את קולי או כעסתי עליו אלא אך ורק הרעפתי עליו נשיקות ואהבה. זה יחלוף אך אני נעלב ומוטרד ומתבייש מפני בני המשפחה. האם תוכלו לנסות לנתח סיבות לתופעה ולייעץ לי כיצד להגיב ומה ליזום? תודה.

שלום לך סבא, אכן מעליב שנכד מכה. אני חושב שצריך לבדוק מדוע מאפשרים לו להכות אותך.חשוב שההורים יבדקו עם עצמם מדוע זה קורה. לעיתים ילדים לא יודעים לווסת את התוקפנות שלהם וכך התפקיד עובר להורים. אני מקווה שתימצא דרך להסביר לנכדך באופן מילולי שחשוב לא להכות כל אדם וגם סבאים. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות