בקשת עזרה והדרכה - דחוף

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

20/12/2012 | 11:16 | מאת: מודאגת

שלום אמש גיליתי שבת אחותי, בת 12, נוהגת לגעת וללטף את איבר המין של בתי, בת 7 ו-10 חודשים (יש לי עוד בן גדול בשנה וזהו). הילדה גילתה לי במקרה ומתוך השיחה (חצי תחקיר אבל בעדינות) גיליתי שזו לא פעם ראשונה וזה קרה כבר כמה פעמים; בת אחותי ביקשה מבתי לגעת באיבר מינה בתואנה ש"היא רוצה נורא להרגיש פות חלקה ולא עם שערות כמו שלה"; בתי דיווחה כי זו לא הייתה חוויה כואבת אלא נעימה. אני בשוק! אני בהלם! אני זועמת! בתי ילדה מדהימה..רגישה וחכמה ומסוגלת כ"כ לדבר על רגשותיה ואת זה שמרה בסוד זמן רב. בתי גם נורא סקרנית ואוהבת ל"הציץ" בבני דודיה מתלבשים ולראות את גופם העירום מתוך סקרנות. כ"כ, בתי מאד סקרנית לגבי מיניות בכלל, נוהגת לאונן (לפחות פעם ביום ואני אומרת לה שזה בסדר גמור רק שתעשה זאת בפרטיות שלה בחדר שלה ולא מרשה בכל מקום בבית). אבל מה שנעשה כאן הוא חציית גבול אדום! הסברתי לבתי שהיא בסדר גמור אבל מה שהבת דודה עשתה הוא לא בסדר ושמותר לבתי להגיד לא ושהיא חייבת לשמור על הגוף שלה כי זה פרטי שלה (וזה משהו שממילא כבר אנו אומרים להם מגיל מאד קטן). בתי נורא בכתה ואמרה שהיא ילדה גדולה ויכולה לשמור ממני איזה סודות שהיא רוצה.. אבל מהיכרותי עם בתי, יש לה צורך בולט לרצות..בייחוד כאלה שהיא, בעולמה הפרטי, מייחסת להם חשיבות רבה וגדולה..גדולה ממנה. אני בטוחה שזה לא כאב וכו' אבל זו לא הייתה חוויה נעימה לבתי שכן לא היא יזמה את המגע ולכן זה לא נבע מרצונותיה. אני עמוסה ברגשות וזעם וכאב ומבקשת עזרתך כיצד להנחיל לבתי תחושת ערך עצמי..הערכה עצמית...קבלה ואהבה עצמית ועוצמה כדי שתוכל לעמוד על שלה ולאהוב את עצמה ולא ל"מכור את עצמה בשני שקל" מול עמדות שהיא מאפיינת כחשובות לה (לאו דווקא כוח אלא שהיא נורא אוהבת, שהיא רוצה לרצות ולא רוצה להעליב או לפגוע או לצאת "קטנה" וכו'). בבקשה עזרה.

שלום לך אמא, אכן מצער שהדברים קרו. מצד שני , נראה לי שזיהית את הדברים בזמן. והקשר שלך עם בתך הוא מספיק טוב שהיא יכולה הייתה לשתף אותך. חשוב לעצור את המצב ולהמשיך כרגיל. סקרנות היא דבר טבעי אצל ילדים . חשוב לאפשר להם לפעול מתוך הסקרנות של הגיל שלהם ולא מתוך הסקרנות של גילאים גדולים מהם. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות