התנהגות ילד שהוריו התגרשו

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

02/09/2012 | 11:03 | מאת: שושי א

הילד בן חמש שנמצא בתהליך גרושים של הוריו ,יש לו מידי פעם התפרצויות של כעס ובוכה מכל דבר וזה קורה כשהילד חוזר מאביו הביתה , מה הדרך הנכונה לנהוג איתו? ואיך אפשר לעזור לו לעבור את התהליך בצורה קלה יותר. תודה.

שלום שושי, האם את אימו? אהוד גלבוע

02/09/2012 | 17:29 | מאת: שושי א

אני הסבתא שלו והילד מאוד קשור אלי אני רואה אותו כל יום ואנחנו עושים דברים שכייף לו משחקים ,יוצאים לטיולים והוא ילד שמח וחכם לכן השינויים במצב הרוח שלו כשהוא חוזר מאביו הם קיצוניים בכי כעס וקללות והדרך שאני מתמודדת עם זה היא להשאר רגועה ומנסה לפייס אותו עד שהוא נרגע . הבת שלי ואני מודאגות ומחפשות את הדרך הטובה להתמודד ולעזור לו.

11/09/2012 | 19:18 | מאת: משה גייגו

שושי שלום, בגיל כזה, הילד נוטה לחשוב כי הגירושים הם בגללו. אף כי הדבר לא נכון. בנוסף, עצם תהליך הגירושים שהוא קשה לכולם, משפיע בצורה טבעית על הילד, וניתן להבין את תגובתו. על מנת להקל עליו, יש להשפיע עליו ביטויי חיבה יותר מהרגיל ובשיחות עימו להבהיר לו שאבא ואמא יאהבו אותו והרבה תמיד. ממש במילים אלו. יש להימנע מדיבורים שליליים אחד על האחר בנוכחות הילד.אם תרצי לשוחח יותר לעומק על הנושא, אשמח. משה 050-6592838

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות