אבא לוחץ ומלחיץ

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

31/08/2012 | 02:56 | מאת: י

היי אני בחור בן 22, משוחרר מעל שנה מהצבא אחרי פסיכומטרי וחושב על לימודים. אפשר לומר שיש לי בעיה אחת כרגע בחיים- אבא שלוחץ עליי להתחיל ללמוד עכשיו. אני לא מעוניין בלימודים אקדמאיים בשלב זה אך זה לא מתאים לו והוא גוער וצועק כמו כל דבר אחר שלא מסתדר עם תכנוניו. הוא אדם מאד מיושן ואפשר לומר שקשה מאד להסביר לו אחרת, אימי טוענת שהפעם זה מחשש שלא אלמד במכללה כלל. מחוסר ברירה ולחץ נרשמתי ללימודים לאוקטובר הקרוב, אך אני מעוניין למרץ דחות זאת ולא יודע כיצד להסביר לו את זה כדי שיבין ובלי צעקות. אפשר לומר שהאופי הקשוח שלו די הרס את ההתפתחות של האופי שלי שכן קשה לי להתעמת עימו. זה גם פוגע ביחסים עם החברה שלי מכיוון שהיא לא רגילה לשמוע על התנהגות כזו ושקשה לי לעמוד על שלי מולו. אשמח לעזרה. נב אני רק רוצה להדגיש שהוא מעוניין לפרנס את לימודיי אך אני מסרב בטענה שאני אחראי על חיי מלבד קורת הגג שהוא מספק לי נכון לעכשיו

שלום לך, אני מבין שאתה גר אצל ההורים? האם אתה הבן הבכור? האם אביך למד במכללה או באוניברסיטה? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות