ריחוק מבתי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

27/08/2012 | 14:12 | מאת: אב

שלום אני אב לילדה בת שנה וארבעה חודשים. מעורב מאוד בגידולה מיום היוולדה . מאכיל, מקלח, מתעורר בלילות, מחבק מנשק, מקריא סיפורים ושר שירים וכדומה. בחודש האחרון בתי כלל לא ניגשת אליי, ברגע שאני מתקרב אליה כדי להרים אותה, להאכיל אותה, לשחק איתה, להרדים אותה או קם אליה בלילה , היא בוכה בכי היסטרי ומבקשת כל הזמן את אמא. היא לא מוכנה שאעשה איתה כמעט שום דבר. אני צריך ממש "לעבוד" קשה כדי שהיא לא תתנהג כך איתי. לא היה שום אירוע מכונן שייצר תגובה כזאת מצידה, זה החל ממש פתאום ואשתי ואני ממש לא יודעים מה לעשות נוכח המצב הנוכחי. האם ידוע לך על תופעה מסוג זה בגיל כזה? מה יכולה להיות סיבה להתנהגות כזאת? מה ניתן לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו? אשמח מאוד לעזרה - המצב מאוד מתסכל. המון תודה .

שלום לך, יתכן שהבת זקוקה בתקופה הזו יותר לאמא שלה. אני לא הייתי עושה מזה בעייה שכך המצב. פשוט ממשיך לעשות את אותם הדברים בלי לכפות את עצמך עליה ובלי לעבוד קשה כדי שהיא תתיחס אליך. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות