ילדה שלא רוצה ללכת לאבא

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

26/08/2012 | 20:26 | מאת: מיכל

שלום רב, אנחנו גרושים כבר 3 שנים כמעט הגדולה בת 6 וחצי הקטנה בת 5 ולאחרונה האב עבר לגור עם חבר , אחרי תקופה מאוד ארוכה שגר עם הוריו והבת הגדולה שלי לא רוצה ללכת אליו.... היא אומרת שהיא מתגעגעת אלי, לסבתא היא מוכנה ללכת אבל גם שם היא מתקשרת ובוכה ורוצה שאבוא לקחת אותה ( אחרי שעשיתי זאת מספר פעמים שהן היו אצל האבא בדירתו החדשה). אני לא יודעת מה לעשות אין לי ספק שהן בטוחות אצל אביהן , אייך משכנעים את הילדה ללכת אליו ??

שלום מיכל, אני לא הייתי משכנע את הבת ללכת לאביה. זה תפקידו של האב לדאוג לזה שהבת תראה אותו. אהוד גלבוע

11/09/2012 | 19:32 | מאת: משה גייגו

מיכל שלום, דבר ראשון, יש לוודא עם האב שהוא יוצר תנאים נוחים לשהיית ביתך אצלו, כגון: פינה משלה (אם אין חדר), ותשומת לב מספקת ולאורך זמן. אם הוא יתמיד בכך, אט אט היא תרצה להגיע. יש לוודא כי הנך שלמה פנימית עם שהיית הילדות בבית האב, וכן, להקפיד לא לדבר בגנות האב בנוכחות הילדה שהרי הילדים מושפעים מהמילים והמחשבות שלך. אם כל אלו מתקיימים, ניתן בנוסף גם לנסות ולהבהיר לילדתך כי המצב הנתון לא רע בהכרח וניתן להנות בשיטת ה'גם וגם' ולא 'או או'. אם תרצי עצות מעבר לכך, אשמח לשוחח טלפונית, משה 050-6592838

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות