פעוטה שמרביצה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

05/08/2012 | 21:39 | מאת: מלי

שלום,אני אמא לפעוטה בת שנה וחצי כרגע יחידה , אני אמורה ללדת בחוד כחודש. אני פונה מכיוון שלאחרונה היא מרביצה המון, במיוחד לי ופחות לאבא שלה. בכל פעם שהיא לא מקבלת משהיא רוצה או אינה רוצה לעשות משהו כמו לשבת בעגלה היא נותנת סטירות. כאשר היא עושה זאת אני כועסת עליה ואומרת לה שלא מרביצים ואם היא ממשיכה אני מרחיקה אותה ממני, הרבה פעמים אני רואה שהיא צוחקת כאשר אני כועסת עליה ולכן אני לא יודעת אם אני מתמודדת עם זה בצורה טובה. אציין שהיא עדיין לא בגן אלא מתחילה אותו בתחילת השנה הקרובה. בנוסף שמתי לב כאשר היא רואה ילד שמתקרב אליה או מושיט לעברה יד היא מתגוננת ולפעמים מרביצה ללא סיבה. היא נמצאת הרבה עם ילדים אחרים ובד"כ איננה פוחדת מאנשים או מבעלי חיים. אני מאוד דואגת מכיוון שלפעמים אני מרגישה שאני לא מצליחה לשלוט עליה וזה גורם לי לכעסים מיותרים כלפיה. מה עושים?

מלי שלום \ אכן , הכעס שלך על הבת לא מובן לה. היא מרביצה מתוך אי ידיעה ואי הבנה של המעשה שלה. הכעס עליה מגדיר אותה כילדה רעה , דבר שיתכן וגורם לה להמשיך ולהכות. אני מציע לך להזהר ממנה, לא לאפשר לה להכות אותך, להיות חזקה בכך שאת לא מסכימה לקבל מכות ממנה, לא להתרחק ממנה ,אלא לטווח שבו היא לא מכה. למשל לשבת גבוה כך שלא תוכל להכות אותך. ניתן לנסות להסב את תשומת הלב שלה לדברים אחרים כאשר היא מכה. אם תראי שזה לא עוזר, הייתי מציע לך ללכת להדרכת הורים. נראה לי שכדאי לבדוק מדוע היא פחות מכה את האבא. האם את חושבת שזה קשור להריון החדש? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות