ילדה מקללת ומתחצפת

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

29/07/2012 | 12:04 | מאת: עליזה

לאחרונה התחלנו להשתמש בשיטת הפסק זמן - כשהילדה בת ה 5 עושה משהו שהיא יודעת שאסור, אז מושיבים אותה בפינה לחמש דקות. אחת ההנחיות שקראנו היא שלא להתייחס אליה כשהיא בפינה, כדי שהיא לא תחשוב שהיא יכולה לקבל תשומת לב כך. הילדה מהר מאוד הבינה שכשהיא בפינה, היא יכולה לצעוק ולקלל אותנו בלי שנגיב, עוברות חמש דקות, היא מבקשת סליחה ונגמר. יצא בסוף שפינת העונש נהפכה לפינה של פריקת עול, שבה הילדה יכולה לעשות מה שהיא רוצה.

שלום עליזה, מי הציע לכם את השיטה הזו? אהוד גלבוע

31/07/2012 | 21:54 | מאת: עליזה

לשים בפינה למספר דקות, וזה אכן עוזר, אלא שנוצרה הבעיה החדשה שתיארתי, שבזמן הזה היא עושה מה שבא לה.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות