במה נכון לשתף את הילדה שלי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

22/07/2012 | 22:19 | מאת: ליאת

שלום, אני גרושה שש שנים ויש לי ילדה אחת בת 9. במשך השש שנים האחרונות היחסים עם הגרוש היו קורקטים (טובים יחסית) הסדרי הראיה דפקו כמו שעון, שילם בזמן והקשר עם הילדה היה מצוין עד שלפני מספר חודשים הגרוש שלי הכיר בחורה רווקה צעירה והכל השתנה- הוא מגיע לפגוש את הילדה מתי שנוח לו ולחברה שלו ומבקש הרבה לשנות הימים, הילדה מרגישה בשינוי ואף אמרה לאביה שהיא מרגישה שהוא השתנה והיא כבר לא בעדיפות ראשונה אצלו כמו שהיה בעבר. אני אישית לקחתי את זה נורא קשה ונכנסתי למצב רוח ירוד וחוסר אנרגיות דבר אשר פוגע בתפקוד היומיומי שלי...מעבר לזה זה נורא מגביל ולא ניתן לתכנן תוכניות. אני אמא למופת ומשקיעה רבות בבת שלי ודואגת שלא יחסר לה כלום...אבל הערב הבת שלי אמרה לי שהיא מרגישה שלאחרונה אני לא מספיק זמן איתה.. האם זה נכון לשתף את הילדה שאמא עוברת תקופה קשה בגלל השינוי שחל אצל אבא שלה?? האם זה הגיוני לצפות מילדה בת 9 שתבין אותך בעוד שגם לה מאוד קשה עם המצב החדש? אני מאוד רוצה לשתף אותה בצורה הכי אמיתית על מה שאני עוברת...(למרות המצב החדש שנוצר מעולם לא דיברתי רע על אביה ואין לי כוונה לעשות זאת לטובת הילדה) אודה לתשובתך המקצועית, ליאת

שלום לך ליאת, חבל שמה שקורה אצל הגרוש שלך משפיע על מצבך הרגשי בצורה כל כך משמעותית. אני הייתי מציע לך לבדוק , מדוע החיים הרגשיים שלך נפגעו בגלל התחלת הקשר של הגרוש שלך עם חברה חדשה. לדעתי, חשוב לשקם את חיי הזוגיות והמשפחתיות לאחר ההרס של הגירושין. כמובן שיש חשש אצל כולם שבנייה של קשרים חדשים גם תפגע בקשרים הקודמים, כמו בין הגרוש שלך לבתך. אני מקווה שהקשר הזה יבנה וישתפר , ואני מקווה שגם את תשקמי את חיי הזוגיות שלך , למען שבתך תוכל לראות קשר של אהבה שתהיה טובה לך וגם לה. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות